Comunicate

COMUNICAT DE PRESĂ

Poetul Diasporei candidează pe listele PRM


    Bucureşti, 13  octombrie 2016:  Poetul Viorel Boldiș va candida la alegerile generale din 11 decembrie pe listele Partidului România Mare (PRM), pentru un mandat de senator, în circumscripția nr. 2 - județul Arad. Supranumit Poetul Diasporei, Viorel Boldiș s-a remarcat prin poeziile sale, citite și ascultate de milioane de români, precum și prin publicarea unor cărți illustrate pentru copii.

            “Mă bucur că mi s-a dat această ocazie, cu atat mai mult cu cît  acest partid s-a oferit să sprijine, dacă va exista ocazia, cu orice iniţiativă legislativă propusă de mine în favoarea Diasporei”, a declarat Viorel Boldiș, precizînd că “atunci cînd am decis să intru în politică am vrut să o fac pe listele unui partid patriotic și PRM a fost, este și va rămane singurul partid autentic naționalist din România. Nu aș fi acceptat niciodată să candidez pe listele vreunui partid care de 26 de ani a distrus România”

            Partidul România Mare consideră că, prin actuala lege electorală, românii care trăiesc în afara granițelor țării sunt dezavantajați, în contextul în care, în ultimii 10 ani, Diaspora a jucat un rol important în alegerile parlamentare sau prezidențiale din România.

“Cerîndu-le celor din Diaspora să se înscrie obligatoriu în Registrul electoral pentru a putea vota prin corespondență, în realitate se descurajează total votul. Asta și voiau, de fapt. Au creat cu bună știință o stare de confuzie, deoarece în acest moment o mare parte din românii care trăiesc în afara tarii cred că, dacă nu s-au înscris în Registrul electoral, nu pot vota”, a afirmat Viorel Boldis, adaugand ca “graba cu care cei 600 000 de români au fost înscriși în registrul electoral, de pe o zi pe alta, este suspectă și am convingerea că la o analiză mai atentă se vor găsi grave nereguli, dacă nu chiar încălcari ale legii”.

            Actuala Lege electorală crează confuzie si este și greu de aplicat în ceea ce privește strîngerea de semnături pentru cei care doresc să candideze în Diaspora. A aduna semnături în Diaspora nu este echivalent cu a aduna semnături în România.  

“Oricare circumscripție din Romania este de fapt un județ, adică o realitate concentrată în cîteva mari orașe și alte localități apropiate între ele, pe cînd circumscripția 43, adică cea a Diasporei, este împraștiată în toată lumea. Ar fi fost, nu logic, ci obligatoriu să se găsească o soluție alternativă a strîngerii semnăturilor în strainatate”, a incheiat Viorel Boldiș. 


Despre Viorel Boldiș:

·        S-a născut pe 16.03.1966 în Oradea, România. A lucrat ca jurnalist la un ziar local, unde a fost redactor-șef. Din anul 1996 trăiește in Italia, la Brescia.
·        În 2000 și în 2003, a cîștigat Premiul ”Culture a confront” organizat de orașul Brescia.
·        În 2005, a cîștigat Premiul Național de poezie ”Eks & Tra”.
·        În 2009 a obținut premiul pentru literatură pentru copii  ”Sono partito dall'altra parte del libro per incontrarti”.
·        În 2009 și 2010 si 2012 a primit mentiune extraordinara la Premiul mondial de poezie Nosside.
·        În 2010  a obținut premiul ”Trieste Iternational Poetry Slam”.
·        În 2010 el a fost invitat la ”Interazional Slam” din Paris.
·        În 2011 a câștigat Premiul ”Scrivere altrove”.
·        În 2011 i-a fost atribuită, de către Departamentul românilor de pretutindeni, al Parlamentului României, Diploma de excelență pentru merite culturale.
·        În 2012 i-a fost atribuită, de către Asociația România - Lombardia, diploma "Un român de excepție".
·        În 2012 i-a fost atribuită, de către Consulatul onorific al României de la Brescia, diploma de excelență pentru merite culturale și promovarea culturii românești în Italia.
·        În 2016 i-a fost atribuit la Iași, premiul “Grigore Vieru” pentru poezie.

A publicat poezii în publicații precum : El Ghibli, Sagarana, Voci dal Silenzio, Il Brescia, Cronica Reggia, Combate Magazine (Franța), Convorbiri literare  (România), Poezia (România) Familia România) Feed Back (Romania) etc. A fost inclus în mai multe antologii de poezie italiană.

A publicat volumele de poezie:

·        Da solo nella fossa comune (Singur în groapa comună) Gedit Edizioni, Bologna, 2006; (câștigător al Eks § Tra 2005)
·        Rap ... sodie migranti Edizioni Centro Studi Tindari Patti 2009.
·        150 grammi di poesia d'amore - 150 de grame de poezie de dragoste (bilingv) Edizioni Rediviva Milano 2013
·        POETRE - një vibrim dallgëzues flatrash - A. Garbin, R.C. Da Costa, V. Boldis  - Thauma Edizioni 2013  (traducere in albaneza de Valbona Jakova)
·        Morarul zeilor – Poezii din străinătate, Edizioni Rediviva Milano 2013
·        ALB – Editura Princeps Multimedia Iasi 2016

A publicat două cărți ilustrate pentru copii:
·        Sono partito dall'altra parte del libro per incontrarti – editura Amir (ilustrații de Lucia Sforza) Sinnos 2009; (câștigătorul concursului cu același titlu)
·        Il Fazzoletto bianco – editura Topipittori, Milano 2010.  Il Fazzoletto bianco a fost între finaliștii târgului de carte pentru copii de la Bologna 2010 și s-a clasat pe locul 5 în topul celor mai frumoase cărți pentru copii ale anului 2010. A fost inclusă de către ministerul instructiei publice din Italia ca și carte recomandată pentru lectură în școli. 

În 2014 Il cartea Fazzoletto bianco a fost tradus în portugheză și publicată în Brazilia: O lenco branco la Editura Pequena Zahar. Și in Brazilia, cartea a fost inclusă în programul școlar de lectură.

Semneaza:
Biroul de Presa al PRM - 13 octombrie 2016


 •  D E C L A R A Ţ I E
 • "Subsemnaţii Gheorghe Funar şi Constantin Cojocaru convenim asupra următoarelor:
  1. În acest moment, proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, elaborat de domnul Constantin Cojocaru, aprobat de Comitetul de Iniţiativă al Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC), publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 659/8.09.2014, reprezintă singurul PROIECT DE ŢARĂ, concret şi coerent, capabil să scoată România din sărăcie şi umilinţă şi să o reaşeze pe drumul unităţii, bunăstării şi demnităţii. Constituţia Cetăţenilor va înlocui economia oligarhică, o economie bolnavă, neproductivă şi parazitară, în care avuţia creată de Poporul Român este însuşită, în cea mai mare parte, de o minoritate îmbogăţită prin hoţie şi înşelăciune, în timp ce Poporul trăieşte în sărăcie şi umilinţă, cu o economie democratică, productivă, competitivă, capabilă să asigure locuri de muncă pentru toţi românii din Ţara-mamă şi pentru cei alungaţi din România de Regimurile post-decembriste, o creştere economică susţinută şi o distribuţie echitabilă a avuţiei în favoarea celor care o crează, o viaţă îmbelşugată şi demnă pentru toţi românii. Constituţia Cetăţenilor va înlocui statul mafiot, controlat şi pus în slujba oligarhiei financiare autohtone şi transnaţionale, cu statul democratic, controlat de Popor şi pus în slujba Poporului.
  2. Domnul Gheorghe Funar candidează ca independent în alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie 2014, el fiind susţinut de mai multe formaţiuni politice şi organizaţii civice, printre care şi Partidul Poporului şi Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor.
  3. Domnul Gheorghe Funar declară că este de acord cu prevederile Constituţiei Cetăţenilor şi se angajează ca, în cazul în care va fi ales Preşedinte al României, în conformitate cu prevederile articolului 90 din Constituţia României, să dispună, prin decret prezidenţial, în termen de cel mult 45 de zile de la data validării alegerii sale în funcţia de Preşedinte al României, organizarea unui referendum naţional, prin care să ceară Poporului Român să-şi exprime voinţa cu privire la Constituţia Cetăţenilor.
  4. În termen de cel mult 15 de zile de la data validării alegerii sale în funcţia de Preşedinte al României, în conformitate cu prevederile articolului 103 din Constituţia României, domnul Gheorghe Funar îl va desemna pe domnul Constantin Cojocaru pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României, care va cere Parlamentului votul de încredere asupra programului de guvernare şi a listei Guvernului de Uniune Naţională. Programul de guvernare propus de domnul Constantin Cojocaru va fi bazat pe Constituţia Cetăţenilor, adică pe proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 659/8.09.2014, cu modificările şi completările formulate pe baza propunerilor făcute de cetăţenii României, în cadrul dezbaterilor organizate de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor. În cazul în care Parlamentul va respinge solicitarea de investitură formulată de domnul Constantin Cojocaru, domnul Gheorghe Funar îl va desemna din nou pe domnul Constantin Cojocaru pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României. În cazul în care actualul Parlament, a cărui structură nu mai corespunde voinţei electoratului din decembrie 2012, va respinge şi această a doua solicitare de investitură formulată de domnul Constantin Cojocaru, domnul Gheorghe Funar, ales Preşedinte al tuturor românilor, va dizolva Parlamentul, în conformitate cu prevederile articolului 89 din Constituţia României, urmând să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, în conformitate cu prevederile alineatului (2) al articolului 63 din Constituţia României. Dr. Gheorghe Funar Candidat la funcţia de Preşedinte al României"
  Dr. Constantin Cojocaru Preşedintele Partidului Poporului Bucureşti. 7 octombrie 2014
 • În ziua de 26 februarie a.c., Curtea de Apel Bucureşti, în Camera de Consiliu, printr-o Incheiere, a dispus anularea apelului declarat de către Partidul România Mare prin preşedinte Corneliu Vadim Tudor. Apelul nu a fost timbrat, în termen legal, cu suma de 150 lei, conform solicitării instanţei. De asemenea, la dosarul cauzei nu au fost depuse, în termen legal, motivele de apel. Pe cale de consecinţă, din 20 iulie 2013, Corneliu Vadim Tudor NU MAI ESTE PREŞEDINTELE PARTIDULUI ROMÂNIA MARE. Ca urmare, numele lui Corneliu Vadim Tudor în funcţia de preşedinte al P.R.M. urmează să fie radiat din Registrul partidelor politice, la Tribunalul Bucureşti. Congresul Extraordinar al P.R.M. de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013, l-a exclus pe Vadim Corneliu Tudor din Partidul România Mare, pentru grave încălcări ale Statutului P.R.M. Hotărârea Congresului de la Alba Iulia nu a fost atacată la instanţa de judecată în vederea solicitării anulării acesteia.
 • Sfidarea neo-horthystă a României (11.08.2013)  
De câteva zile, întreaga opinie publică românească a aflat, nu fără îngrijorare, de faptul că, la Joseni, în judeţul Harghita, forţe reacţionare din Ungaria, ajutate de coloana a V-a a neorevizionismului horthysto-fascist din zonă, organizează o serie de manifestări ce pun în pericol unitatea naţional statală a României şi constituie o ameninţare dură la adresa liniştii şi siguranţei atât a cetăţenilor paşnici din zonă, cât şi a întregii populaţii a Transilvaniei.   
Manifestările au fost concepute în laboratoarele revizionist revanşarde de la Budapesta şi se bucură de amestecul şi implicarea directă a serviciilor secrete ungureşti, dar şi de susţinerea, inclusiv financiară, a cercurilor revizioniste ale emigraţiei ungureşti din Europa de Vest, SUA, Canada şi Australia. Pentru prima oară aflăm o veste menită a ne da serios de gândit în legătură cu aceste acţiuni revizionist revanşarde ungureşti: o bună parte din finanţarea otrăvitei manifestări este asigurată din fondurile unor instituţii româneşti. Cred că este un fapt unic în lume: autorităţile unui stat, ameninţat grav în existenţa sa, să accepte ca acţiunile forţelor întunericului horthysto-fascist să fie finanţate din propriul său buget! Pentru orice om cu minimă inteligenţă aşa ceva poate fi considerat echivalentul unui act sinucigaş acceptat.   
La Joseni, ca şi în alte localităţi din aşa numitul ţinut Harcov, au loc, de mulţi ani, în mod repetat şi sfidător, cu participarea nemijlocită a unor demnitari ai statului maghiar, o serie de acţiuni care încurajează destrămarea statului naţional român şi refacerea Ungariei horthyste.   
Din păcate, în pofida semnalelor de nelinişte şi disperare ale populaţiei româneşti din zonă, autorităţile de la Bucureşti tolerează şi încurajează astfel de acţiuni criminale, permiţând, inclusiv unor forţe declarate de orientare fascistă-horthystă, să organizeze parade şi acţiuni de sfidare la adresa României, dar şi tabere de instruire, cu echipament militar, pe teritoriul acestor judeţe româneşti. Aşa zisele lor simpozioane şi dezbateri pe teme istorice sunt doar perdele de fum şi urmăresc adormirea vigilenţei autorităţilor româneşti. La aceste dezbateri, în fapt, se proferează ameninţări la adresa ţării noastre, se distribuie materiale tipărite (din fonduri de la Budapesta sau din diaspora ungurească) care promovează ideea Ungariei Mari, cu hărţi în care Ardealul este încorporat Ungariei, şi considerat provincie ungurească, iar localităţile româneşti poartă denumiri exclusiv ungureşti.   
Din păcate, nici serviciile secrete, nici Ministerul de Interne, cel al Apărării, primul ministru al României, Procurorul general sau alte autorităţi cu atribuţii în apărarea integrităţii ţării, a liniştii şi siguranţei locuitorilor din zonă, inclusiv a etnicilor maghiari, cetăţeni ai României, ţinte ale urii promovate de cercurile revizionist revanşarde de la Budapesta, nu au mişcat şi nu mişcă un deget în acest sens.   
Având în vedere situaţia foarte gravă creată, P.R.M., ca apărător al integrităţii naţional statale a României, a liniştii şi siguranţei tuturor locuitorilor ei împotriva ameninţărilor forţelor neo-fasciste, neohorthyste şi revizioniste cere în mod imperios procurorului general al României: să se autosesizeze în legătură cu organizarea pe teritoriul României a unor manifestări de tip horthysto-fascist şi să demareze urmărirea penală împotriva celor care au aprobat, tolerat şi susţinut astfel de acţiuni; să demareze cercetarea penală împotriva primarului comunei Joseni şi a preşedintelui Consiliului judeţean Harghita pentru deturnarea de fonduri publice în vederea susţinerii organizării de acţuni revizionist-revanşarde, pentru subminarea şi ameninţrea integrităţii naţional statale a României; să demareze de urgenţă urmărirea penală împotriva cetăţenilor români, cu funcţii de demnitate publică, a tuturor celor care susţin şi participă nemijlocit la acţiunile revizioniste, la orice manifestare de tip fascisto-horthyst îndreptată împotriva României şi a cetăţenilor săi;   
De asemenea, P.R.M. solicită primului ministru şi ministrului de Interne al României să ia măsuri imediate pentru declararea ca persoane non grata a tuturor reprezentanţilor unor grupări politice sau militare de tip fascist atât din Ungaria cât şi din România în vederea deferirii lor justiţiei române pentru săvârşirea unor acţiuni criminale îndreptate împotriva ţării noastre, a siguranţei naţionale. După ispăşirea pedepsei pentru faptele lor, respectivilor indivizi să li se interzică intrarea pentru totdeauna pe teritoriul României.   
În acelaşi timp, cerem Ministrului Apărării Naţionale şi conducerii serviciilor secrete din România să identifice bazele de instruire şi pregătire paramilitară a formaţiunilor neo-horthyste maghiare şi din ţară, precum şi a depozitelor de materiale folosite de acestea, inclusiv a tipăriturilor cu conţinut îndreptat împotriva ţării noastre.   
După identificarea provenienţei acestor materiale, cerem Ministerului Finanţelor Publice să retragă de urgenţă licenţele de funcţionare a tipografiilor şi a tuturor societăţilor comerciale de pe teritoriul României care tipăresc şi realizează materiale destinate propagandei horthyste revizionist revanşarde, subminării autorităţilor române în zonă, jignirii istoriei şi demnităţii poporului român.   
P.R.M. cere conducerii serviciilor secrete să verifice implicarea reprezentanţilor consulatelor Republicii Ungare, îndeosebi ale celor din Cluj-Napoca şi Timişoara, în încurajarea şi organizarea sistematică de acţiuni subversive îndreptate împotriva României. În ultima vreme, conducătorii organizaţiilor revizioniste ungureşti, inclusiv o serie de deputaţi maghiari din Parlamentul României se deplasează frecvent la sediile acestor consulate spre a primi instrucţiuni şi probabil spre a prelua banii şi resursele destinate continuării acţiunilor de tip neo-fascist îndreptate împotriva României. Ulterior, pe baza acestor date, cerem Ministerului Afacerilor Externe al României să decidă desfiinţarea acestor oficii consulare întrucât personalul lor desfăşoară acţiuni ce contravin dreptului internaţional, rolului ce revine unor astfel de instituţii. Totodată, cerem Ministerului Afacerilor Externe să notifice Guvernul ungar că pe viitor, oriunde pe teritoriul României, sunt interzise orice fel de manifestări de tip horthysto-revizionist, autorităţile române fiind decise să expulzeze pe demnitarii unguri veniţi în ţara noastră spre a lua parte la ele.   
Totodată, P.R.M. aduce la cunoştinţa Consiliului Europei, a Parlamentului european, a tuturor organismelor şi instituţiilor europene faptul că România este ţinta unor acţiuni ce-i ameninţă integritatea, acţiuni finanţate, iniţiate şi realizate de autorităţile de la Budapesta. În acelaşi timp, P.R.M. atrage în modul cel mai serios atenţia că, prin aceste acţiuni, Ungaria sfidează Carta Europei, urmărind distrugerea teritorială a unei ţări vecine, contestând toate acordurile şi tratatele internaţionale care au consfinţit graniţele de stat ale statelor europene. P.R.M. cere organismelor şi liderilor europeni să ia, în regim de maximă urgenţă, măsuri ferme împotriva Ungariei şi pentru susţinerea pe care o acordă unor grupări de tip fascist, decise să săvârşească inclusiv crime împotriva umanităţii. Tolerarea unor astfel de măsuri sau tratarea lor cu îngăduinţă ar putea încuraja şi alte forţe ale întunericului fascisto-horthyst la noi şi noi acţiuni menite a ameninţa siguranţa cetăţenilor, dar şi securitatea şi pacea pe continentul nostru.

 PRIM-VICEPREŞEDINTE AL PARTIDULUI ROMÂNIA MARE ING. IOAN BÂLDEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu